#A-uppsats in my ass

Kategori: Hälsopedagog

Jag är så sjukt omotiverad och stressad just nu gällande grupparbete på en A-uppsats. Jag läser ju alltså tredje terminen till Hälsopedagog och allt vi pluggar är pedagogik och folkhälsovetenskap. Just nu pågår kursen: undersöka och beskriva pedagogiska processer och jag måste säga att den här pedagogik kursen är den mest intressanta då vi själva väljer ett ämne att skriva uppsats i. Dock så är arbetet i grupp och jag känner att detta kan vara dåligt då man inte alltid kommer överens med resten i gruppen och helt enkelt hitta mellan-tinget att skriva om.
 
Från början ville vi rikta oss till massmedia, hur just målgruppen kvinnor 35-50 år påverkas av tidningar, radio, tv, bloggar osv. Vi tycker att de är mycket forskning och studier kring just ungdomar och inte äldre kvinnor. Vuxna människor påverkar sina barn genom att t.ex. banta, uttrycker sig negativt om sin kropp osv. Medvetet eller ej så påverkas barnen. De lär av sina föräldrar.
Som Katrin skrev, att alla ska väga 55kg oavsett längd, utan att tänka på dennes mål med t.ex. förändrad kost - och träningsvanor, eller dennes förutsättningar. Jätte intressant område just för att alla (på något sätt) blir påverkad hela tiden, bara skyltdockorna i Gina Tricots skyltfönster t.ex. Men vår handledare tycker att arbetet blir alldeles för brett och kommer ta för lång tid just för att det endast är en A-uppsats, MEN man vill ju skriva om de som faller en i smaken och vi är fyra i vår grupp som måste komma överens om ämnet.
 
Vi valde iallafall att kontakta Xtravaganza och Viktväktarna för att få veta mer hur de arbetar motiverande för att uppnå en sund livsstil. Vi hoppas även på skillnader så att vi får massa text att skriva. I våra intervjufrågor är vi kritiska till om deras dieter är hälsosamma och om det finns några risker med dieten. I vår A-uppsats ska vi vara tydliga med vad vi kommit fram till och därför använder vi oss av kritiska frågor i intervjun för att inte nedvärdera vårat eget arbete.
 
Jag är inte alls för kostvanor som är strikta som LCHF, soppdieter och liknande längre. Jag har testat förrut när jag inte tränade. Nu när jag tränar vet jag att jag behöver hela tallriksmodellen så som kolhydrater, protein och fett för att orka samt för återhämtning. Jag hade hellre tagit kontakt med en PT som jag vet arbetar för att kunden ska nå sitt mål och att PT:n tänker utifrån välmående, hälsa och kundens prestationsförmåga. Hur motiverar de sina kunder och hur många fullföljer tiden med PT:n? Når de sina mål? 
 
Det får väl helt enkelt bli nästa uppsats. Nu ska jag titta lite på tv och tänka. Imorgon ska jag köra ett stenhårt pass på gymmet. Har två veckors "skriv-veckor" framför mig. Skönt med ledighet från skolan då jag kan satsa 110% på skolarbetena, träning (gym, fotboll) och vila. Har fyra pass inbokade på jobbet också.
 
Nu tackar jag för mig. Har skrivit en bibel så jag slutar väl med Amen.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: