13 november 2013

Kategori: Australian shepherd

Något väldigt olyckligt hände i söndags när jag, Jesper och Mika var hos pappa för att fira farsdag. Vår Mika blev biten i ansiktet av pappas Golden Retriever. Mika blödde från vänster öga och nos. Vi fick snabbt uppsöka Ulltuna djursjukhus i Uppsala eftersom Gävles jourhavande veterinär inte befann sig i Gävle...
 
En timme tog det att komma fram till djursjukhuset. Veterinären kontrollerade hans blödande öga för att se att inte hornhinnan skadats. Bettet hade tagit ca 1 mm från ögat, dvs. på ögonlocket, vilket resulterade i att han tack och lov klarade både öga och syn. Eftersom han hade hjärnskakning togs temp som låg på 39,1. Veterinären fortsatte att känna på Mikas ansikte och kunde känna "knaster" i pannan på honom så de bestämde sig för att röntga honom då de misstänkte en fraktur i pannbenet. Röntgenbilderna skulle sedan visas upp för specialister under måndagen. Vi fick åka hem efter att Mika fått antibiotika- och smärtstillande.
 
På måndagen ringde veterinären upp och berättar att Mika har flera frakturer i pannbenet, vilket har en läkningstid på 6-8 veckor. Receptet som vi fick på söndagen ändrades till en starkare antibiotika pga att det inte längre är misstänkt fraktur utan flera synbara frakturer. När jag sedan åkte till apoteket för att hämta ut hans läkemedel så finns inte den rätta antibiotikan någonstans i hela Gävle och kan endast beställas och kommer då under onsdagen. Så min lilla kille med flera frakturer i pannbenet ska få vänta med sin medicin???!!! Helt otroligt. Jag ringde och pratade med veterinären ang detta och eftersom antibiotikan inte kan bytas ut mot någon motsvarade så måste vi då helt enkelt vänta. Vi kunde iallafall hämta ut smärtstillande tack och lov!!
 
Under tisdagen märkte vi en skillnad på hans panna, en bula som inte fanns där i måndags. Det är svårt att känna då han ryggar bak när man närmar sig pannan, men det syns tydligt då pälsen "ändrar riktning". Jag fick återigen ringa runt till alla möjliga veterinärer och fråga om dom har just den antibiotikan som vi är i behov av. En av fyra hade och vi fick tid direkt. Mika var jätte duktig även denna gång. Jag bad dom även att ta temp igen, och den låg nu på 38,9 så den hade gått ner lite.
 
Idag onsdag åkte vi till apoteket och fick äntligen hämta ut hans antibiotika så ikväll ska vi börja med den kuren då han fortfarande har antibiotika i kroppen från igår. Det känns som bulan i pannan bara växer. :(
 
 
Här är en bild från i söndags på Ulltuna djursjukhus i Uppsala.
 
Vår 15 veckors valp ådrog sig alltså:
  • Flera frakturer på pannbenet
  • Sår ovanför vänster öga
  • Hjärnskakning
  • Feber
Nu hoppas vi på en snabb återhämtning! Igår tappade han sin första tand också!! :D