Operation nr.2

Kategori: Livet

Månader av sjukgymnastik har passerat för att bygga upp musklerna runt knät igen och för att kunna böja och sträcka ut så mycket som möjligt i väntan på nästa operation. Efter knäskadan fick jag vänta i ca 6 veckor på första sjukgymnastik-tiden, vilket gjorde att jag belastade och vilade knät helt fel. Det gick inte att varken sträcka ut eller böja knät till 100% men jag klarade mig bra i vardagen, kunde tillochmed jogga med hunden, leva och jobba normalt.
 
Operationsdagen.
Sju månader efter första operationen var det dags för nästa operation, 2015-02-12. Samma läkare som sist opererade mig och vi kom överens om att ta knäskålssenan då senaste forskning visar bättre resultat när man tagit knäskålssenan istället för hamstrings, speciellt när det gäller utespelare. Att ta knäskålssenan när man är målvakt är i princip omöjligt då det kan vara obehagligt/göra ont att stå på knä. Jag opererades 8:30 ungefär och operationen tog två timmar. Jag vaknade ur narkosen 40 minuter efter operation. Var öm och trött. Fick träffa läkaren igen som sa att operationen gått bra och att det inte fanns några andra skador i knät, en fysioterapeut som visade mig övningar och gav tips och sjuksköterskor som servade mig mängder av vatten (blir så otroligt uttorkad i munnen efter narkos) och medicin, sen fick jag även lära mig att ta Fragminspruta som jag nu tagit hemma i 9 dagar (en dag kvar.) för att minska risken för blodpropp i benet. När klockan var 15 tyckte sjuksköterskan att det var dags att åka hem så jag fick prova att gå. Höll på att svimma flera gånger och fick avbryta och vila. Tillslut blev klockan 16 och då blev jag ivägskickade till toaletten för att byta om, vilket inte var det lättaste då jag knappt kunde stödja på de opererade benet. Jesper och Maja kom och hämtade mig, hjälpte mig in i bilen (inte de lättaste att sätta sig i vår audi (låg) när jag inte kan böja på benet men det gick tillslut, vi tog driven i McDonalds eftersom jag inte kunnat äta något på sjukhuset pga illamående, fick i mig två tuggor av hamburgaren och två strips... Sen var det dags att ta sif upp för trapporna hemma vilket var ett rent helvete. Det tog nog 30 minuter och då överdriver jag inte, jag grät och hade så ont!
 
Dagarna efter operation.
Dagen efter operation var såklart värst, men det har blivit bättre nu 9 dagar efter. Inte förrän igår kunde jag använda lårmuskeln för att ta upp benet i sängen/soffan/bilen/badkaret mm, har fått sova i byxor och tagit tag i byxbenet för att lyfta upp benet. Dag 7 var jag till HC och böt Cosmopore då det blödigt igenom, det såg fint ut tyckte sköterskan, jag har aldrig sett nå värre men okejdå.. Dag 7 var första dagen jag klarade av några av övningarna som sjukgymnasten givit mig, men att försöka mig på böjningen gick först igår, dag 8. Jag blir mer och mer rörlig men jag är försiktig eftersom stygnen sitter rätt över knäskålen.
 
 
Veckan som kommer.
Jag ser fram emot fler framsteg vad gäller träningen. Den torsdag ska jag till HC och då tas stygnen bort och på fredag har jag första tiden till sjukgymnasten. Att jag redan fått rörlighet och mindre smärta ser jag verkligen fram emot besöket hos sjukgymnasten. Behöver dock leta på mitt frikort, annars blir det dyrt. 😃 
 
 

 
Jag fick en tillsvidareanställning på ett kommunalt gruppboende i november där jag trivs otroligt bra med mina kollegor. Är så glad att jag sökte jobbet och det är verkligen utmanande och varierat, jag utvecklas enormt. Jag är sjukskriven tillochmed 30/4 men ska infinna mig på ett par utbildningar ändå och de arbetsplatsträffar jag har möjlighet att ta mig till (behöver skjuts, får inte köra bil på ca 6 veckor) och det ser jag fram emot!
 
❤️❤️❤️😀